Puzzel verpakking

Puzzel verpakking: Welke verpakking voor een puzzel moet je kiezen?

Verpakking is een van de essenti├źle elementen voor puzzels. Velen geloven dat het nog belangrijker is dan de daadwerkelijke inhoud van de doos ­čśë . Zo'n doos is vooral cruciaal voor het soort klanten dat voor het eerst een bepaald product tegenkomt.

puzzel maker

Golfkartonnen puzzelverpakking. Gelamineerd en lineair verlijmd.

Het is onmogelijk om de kwaliteit en inhoud van het product zelf te beoordelen (vanwege de verzegelde verpakking). Als gevolg hiervan is de verpakking alles wat ze hebben om het product te onderzoeken en wat ze erin kunnen verwachten. De doos is dus verantwoordelijk voor de "eerste indruk" en heeft voor een groot deel een enorme invloed op de aankoopbeslissing.

Lees dit artikel om meer te weten te komen over de soorten puzzelverpakkingen en ontdek welke voor jou de beste keuze is.

Soorten puzzeldozen. Welke soorten verpakkingen zijn er?

We kunnen de meeste puzzelverpakkingen onderverdelen in twee categorie├źn: eendelig en meerdelig dozen . Bovendien omvatten deze typen twee subcategorie├źn, namelijk gelamineerde of enkelvoudige verpakkingen, evenals gelijmde of niet-gelijmde verpakkingen.

producent van bordspellen

Het midden van een ongevouwen golfkartonnen doos. Opvouwbare verpakking zonder gebruik van lijm.

Het inpakken van puzzeldozen wordt niet alleen gedaan voor het visuele effect

Dankzij de verpakking kunnen we onze bedrukking verfijnen en interessante producteigenschappen verkrijgen. Deze actie "op zich" verbetert de esthetiek en maakt de kleuren intenser. Bovendien kunnen we er een mat, glanzend of zelfs gestructureerd oppervlak mee bereiken. Ook dozen met een karakteristiek canvaspatroon of zelfs soft-touch dozen worden steeds populairder.

verpakking puzzel

Wikkelen verhoogt de weerstand van de verpakking tegen scheuren bij de vouwlijn.

Een-, twee- of meerdelige puzzeldozen?

Wanneer de hele vorm van de doos een uniform lichaam vormt, spreken we van een eendelige verpakking. Dit betekent dat we voor het openen en verwijderen van de inhoud een deel van de verpakking moeten verplaatsen ten opzichte van het geheel. In dit geval is het van belang om de verpakking te verfijnen door ze te verpakken. Dit verbetert de duurzaamheid van de verpakking aanzienlijk, en vooral de weerstand tegen scheuren op het buigpunt.

productie van bordspellen

Tweedelige verpakking. Kartonnen deksel, golfkartonnen bodem.

Tweedelige verpakkingen hebben in de meeste gevallen geen vouwelementen. Maar dit betekent niet dat hun kwaliteit inferieur is. Immers, wanneer twee elementen elkaar vaak overlappen, kunnen de hoeken van de doos barsten. Bij het sluiten van de verpakking en wanneer de vlakken niet perfect uitgelijnd zijn, wordt er een druk uitgeoefend op de wanden naar buiten toe. Dit veroorzaakt (op microschaal) de doorbuiging van de wanden ten opzichte van elkaar en de hoek als buigpunt.

Elk van deze oplossingen heeft zowel voor- als nadelen. Om de juiste te kiezen, moet u enkele vragen beantwoorden:

 • Wie is de eindklant van uw product?

  puzzels voor kinderenpuzzels voor volwassenen
 • Waar wil je je product verkopen en hoe moet het gepresenteerd worden?

  legpuzzels voor winkelketenspuzzels voor winkels
 • Welk verpakkingseffect wil je bereiken?

  ecologische puzzelverfijning van puzzels
 • Wat zit er in de doos en hoeveel moet het allemaal wegen?

  mini puzzelgrote puzzel

Tweedelige verpakkingen kunnen meestal horizontaal worden genoemd (wanneer de hoofdafmetingen van de doosbodem groter zijn dan de hoogte). Dit in tegenstelling tot een eendelige verpakking met een afsluitbare bodem. Verticale verpakking stelt ons in staat om handling-elementen (zoals een touwtje aan het bovenste gedeelte) te bevestigen. Dit is een zeer interessante optie, vooral voor producten die rechtstreeks aan de jongste klanten zijn gericht.

Dozen uit ├ę├ęn stuk zijn ook gemakkelijker te openen. Verder is het bij een eendelige verpakking (en een kleiner product) mogelijk om dozen met een eurohanger te ontwerpen. Vooral voor producten die bestemd zijn voor winkelketens werkt deze oplossing perfect.

puzzel verpakking euro hanger

Kartonnen verpakking met een eurohanger.

Welke puzzel- en puzzelverpakkingen zijn het populairst?

We zouden kunnen zeggen dat drie soorten verpakkingen de boventoon voeren in puzzels en spelletjes voor kinderen:

 • tweedelige massief kartonnen verpakking,

 • eendelige golfkartonnen verpakking, gelamineerd met een zijde gebleekt,

 • kartonnen verpakkingen met een eurohanger.

aangepaste bordspellen

Verpakking van stevig en gelamineerd karton.

Puzzeldozen en verpakkingen - samenvatting

Het kiezen van de verpakking voor uw producten is niet zo eenvoudig als het lijkt. Houd er rekening mee dat de verpakking een soort visuele identificatie van het bedrijf is en kan bepalen hoe het product door consumenten wordt ervaren.

puzzel verpakking

Als je je eigen puzzels wilt maken, en je geeft om de hoge kwaliteit van niet alleen de inhoud maar ook de verpakking, neem dan contact met ons op. Wij verzorgen altijd graag de gehele productie, "van A tot Z".