Puzzel productie prijs

Prijs voor productie van puzzels versus logistiek minimum Wat moet u weten?

Ieder productiebedrijf heeft zijn eigen bijzonderheden en uniek machinepark. Het is niet anders als het gaat om de processen die verband houden met de productie van legpuzzels. De machines die worden gebruikt om legpuzzels te maken, zijn veeleisend en hebben unieke parameters die uiterst belangrijk zijn, vooral met betrekking tot de initiële kosten.

lamineer machine

Automatische lamineermachine voor B1-formaten.

Om een machine aan te passen aan de productie van een specifieke serie, moet de machine opnieuw worden gemonteerd en dientengevolge moet worden gekalibreerd. Deze noodzakelijke operatie draagt bij aan de kosten die worden berekend zowel in termen van de tijd van de operator als het risico van vernietiging van sommige materialen of halffabrikaten.

Welke invloed heeft dit alles op de productiekosten van legpuzzels en wat is de prijslijst voor dit type product? De antwoorden wachten hieronder.

Waar hangt de productieprijs van de puzzel af?

Bij het maken van standaard legpuzzels en verpakkingen kunnen deze kosten tot op zekere hoogte worden verlaagd. Hiervoor volstaat het gebruik van standaard snijmallen en matrijzen die tot de uitrusting van een bepaalde drukkerij behoren. De inbedrijfstelling van de legpuzzelmachines blijft echter een zeer belangrijk punt.

Een andere factor die de uiteindelijke vorm van de prijslijst beïnvloedt, zijn dus de druktechnieken. Voor grotere oplagen wordt offsetdruk gebruikt. Offset is een vorm van vlakdruk waarbij de afbeelding door middel van een intermediair element – een cilinder – op het druksubstraat wordt overgebracht. De aluminium matrix (plaat) wordt gemaakt met behulp van de CTP-beeldvormingstechnologie. Het verlichten van de matrices voor een bepaald project brengt echter opstartkosten met zich mee.

Bij grotere productiefaciliteiten zijn de lijnen ook afgestemd op het leveren van grotere hoeveelheden. Inline lijmmachines voor puzzelverpakkingen halen een lijmsnelheid van zo'n 20.000 per uur. Het is dus eenvoudig uit te rekenen hoe lang het verlijmen duurt.

puzzelverpakking lijmen

Kartonnen verpakking vóór het lijmproces.

Het kalibreren van de machine duurt meestal ongeveer een uur. Tijdens het kalibratieproces moet worden verwacht dat de eerste paar dozijn stukken gewoon worden vernietigd. Dit is de reden waarom producttests met kleine hoeveelheden niet winstgevend zijn en het presenteren van een prijs aan de klant erg problematisch is.

Wat is het logistieke minimum voor de productie van een puzzel op maat?

We weten uit ervaring dat 'humane' prijzen voor legpuzzels in grotere faciliteiten beginnen bij 1000 stukjes. Op dit moment zijn alle opstartkosten verdeeld over de afzonderlijke stukken en zijn ze niet zo opvallend.

Prijs Afhankelijkheids Grafiek op logistiek minimum

puzzel prijslijst

De prijslijst voor een legpuzzel heeft dan vaak een logistiek minimum en kleinere bestellingen kunnen simpelweg niet geplaatst worden. Een alternatief voor beperkte oplages (zoals fotopuzzels) zijn kleinere drukkerijen die sublimatieprinten gebruiken.

Dergelijke bedrijven, die gespecialiseerd zijn in het maken van legpuzzels voor foto's, hebben vaak voorgemaakte (of bestelde) legpuzzels zonder enige bedrukking - zelfs in enkele duizenden exemplaren. Bij zo'n halffabrikaat hoef je alleen nog maar de afbeelding over te brengen met de sublimatietechniek en kun je genieten van je legpuzzel.

Wilt u de productieprijs van uw legpuzzel weten?

puzzel prijs

Neem nu contact met ons op en vertel ons meer over uw behoeften. We kijken naar uw voorkeuren om u een aantrekkelijk aanbod te doen – inclusief prijzen voor de productie van de legpuzzel .