Luxe of golfkartonnen dozen?

Stevige of golfkartonnen verpakkingen? Lees meer over de voor- en nadelen van beide oplossingen.

De beleving en het uiteindelijke succes van je puzzels, bordspellen of andere spellen hangt van veel factoren af. Deze omvatten het ontwerp, de spelregels en zelfs het uiterlijk en de bruikbaarheid van de dozen waarin de producten worden verpakt.

golfkartonnen verpakkingen voor bordspellen

Tweelaags golfkarton, aan één zijde gebleekt.

Leer meer over de basissoorten karton die worden gebruikt bij de productie van verpakkingen en kijk welke grondstof voor u het beste werkt. We kijken ernaar uit om zaken met u te doen!

Boekbinden karton verpakking. Wat moet je over hen weten?

Kartonnen verpakkingen voor boekbinden worden meestal in tweedelige vorm geleverd. Deze producten worden veel gebruikt, vooral voor bordspellen. Klopt dit verband? Dat lees je verderop in het artikel.

Hun basis is massief karton, een materiaal dat verhoogde stijfheid en een glad oppervlak combineert. Bij direct printen op karton zijn de mogelijkheden vrij beperkt (vanwege de genoemde stijfheid). Hun gladde oppervlak is echter geweldig om te lamineren. We kunnen elk grafisch ontwerp op de gelamineerde voorkant afdrukken, zonder functionele parameters te verliezen.

boekbinden karton

Het brede gebruik van massief karton.

Hoe kiest en plant u het productieproces voor massiefkartonnen verpakkingen?

Bij het starten van een verpakkingsontwerp moeten we weten welke vorm we willen krijgen. Geef ook aan wat er in de verpakking zit. Willen we bijvoorbeeld een bedrukt oppervlak in de verpakking (achterkant)? Of misschien moet uw product in de verpakking, of moeten afzonderlijke stukken ten opzichte van elkaar worden gerangschikt?

Inserts worden gebruikt voor het rangschikken van producten in de verpakking. Hoewel plastic oplossingen vroeger het populairst waren, zijn ze tegenwoordig meestal gemaakt van karton. Bij gebruik van inzetstukken lijkt het zinloos om de binnenkant van de doos te lamineren. Dit komt doordat inzetstukken de bodem van de verpakking goed vullen en tegelijkertijd de bodem bedekken.

stevige kartonnen verpakking

Boekbindende kartonnen verpakking met een extra inlegvel.

Hoe wordt een stevige kartonnen verpakking gemaakt?

Het begint allemaal met het maken van de structuur voor de doos. Elementen van dit type moeten uit karton worden gesneden. Als we het interieur willen laten bedrukken, moet het karton gecombineerd worden met bedrukt papier. Het printen in de verpakking gaat niet goed qua printverfijning. Het gebruik van vernis of verpakking kan later problemen veroorzaken bij het aanbrengen van het buitenste fineer in de doos.

Vervolgens worden de structuren van de verpakking verbonden met behulp van het vooraf voorbereide externe fineer. Uiteraard wordt het fineer met het grafisch dessin zo gesneden dat het past bij het sjabloon van de doos. De voorkanten van de verpakking zijn voorzien van sierranden voor de hoeken en voor het vouwen in de doos.

Het proces is hetzelfde voor zowel het deksel als de bodem van de doos. Beide elementen moeten perfect passen voor probleemloos openen en sluiten. Om het openen te vergemakkelijken is de hoogte van de dekselzijde iets kleiner dan de bodem.

boekbinden kartonnen verpakkingen

Stevig karton kader.

Stevig karton voor verpakking - is het het waard?

Massief kartonnen verpakkingen zijn waarschijnlijk de duurste oplossing, vooral vanwege het uitgebreide productieproces en de hoeveelheid verbruikte grondstof. Een goedkoper alternatief is een golfkartonnen verpakking, waar we het zo meteen over zullen hebben.

We moeten niet vergeten dat kartonnen verpakkingen voor boekbinden niet worden aanbevolen voor eindklanten als het kleine kinderen zijn. Dit type verpakking zorgt voor problemen bij de jongsten bij het openen ervan.

boekbinden kartonnen verpakkingen

Stevige kartonnen verpakking uit één stuk.

Golfkartonnen verpakking. Belangrijke informatie.

Golfkarton wordt veel gebruikt als grondstof voor verpakkingen. Dozen gemaakt van dit soort materiaal zijn niet bijzonder esthetisch. Daarom worden ze vooral gebruikt om producten te beschermen tijdens transport. Dankzij de zeer goede mechanische eigenschappen zorgt karton ervoor dat de verpakking zeer stijf blijft.

De kwestie van esthetiek voor dergelijke verpakkingstypes kan worden opgelost door te lamineren. Het gebruik van bedrukt papier of karton als voorzijde combineert de eigenschappen van kartonnen verpakkingen en behoudt tegelijkertijd de gewenste hoge duurzaamheid. Dergelijke verpakkingen kunnen aan de binnenzijde worden gelamineerd (al wordt hiervoor nu vaker gebleekt). Dit "camoufleert" de karakteristieke ribbels en zichtbare lijnen. Het product zelf heeft echter een aantrekkelijk grafisch ontwerp.

lamineren van pakketten

Drielaags golfkarton gelamineerd met bedrukte voorzijde.

Wat bieden golfkartonnen dozen?

Gelamineerde golfkartonnen verpakkingen geven veel vrijheid in de vorm van de doos, waardoor je een heel uniek product kunt creëren .

golfkartonnen verpakkingen

Golfkartonnen verpakking - golfstructuur aan de buitenkant.

Ze kunnen worden gebruikt voor het maken van verpakkingen uit één stuk zonder te lijmen, bijvoorbeeld met schuifelementen en bevestigingsmiddelen. Oplossingen gemaakt van deze grondstof zijn niet beschikbaar in het geval van massief kartonnen of kartonnen verpakkingen. Golfkarton maakt het ook mogelijk om handvatten (van kunststof) voor kinderen te gebruiken, en zelfs de steeds modieuzere handvatten van kartonkoord of linnen.

Producten zoals puzzels of bordspellen worden meestal verpakt in drielaags golfkarton type B of E, ook wel microflute genoemd. De oplossingen op basis van deze technologie bieden een uitstekende kwaliteit en een aantrekkelijke prijs, die zeker lager is dan bij massief kartonnen verpakkingen.

lamineren verpakking

Golfkartonnen verpakkingen zijn een goede combinatie van prijs en kwaliteit.

Massief of golfkarton? Ondersteuning nodig bij het kiezen van het juiste karton voor uw verpakking?

puzzelverpakking

De Puzzelfabriek biedt uitgebreide productiediensten , waaronder wij u voorzien van professioneel advies en vakkundige voorbereiding van verpakkingen van golf- of massief karton, of zelfs karton. Ga naar het contactgedeelte voor meer informatie, vraag een offerte aan en vraag alles wat u maar wilt.