Kartonnen verpakkingen

Kartonnen verpakkingen - nuttige informatie over kartonnen dozen

Kartonnen verpakkingen zijn een van de meest voorkomende soorten dozenmateriaal. Karton is een grondstof die relatief eenvoudig te verwerken is en een breed scala aan bedrukkingsmogelijkheden biedt. Deze aspecten maken het zo'n populaire oplossing, daarom is het populair bij de productie van verpakkingen voor puzzels, bord- en kaartspellen en vele andere.

Verderop in de post kom je er meer over te weten en kun je zien in welke sectoren het even goed werkt. Veel leesplezier!

dozen

Kartonnen verpakkingen en ongebruikelijke oplossingen.

Welke mogelijkheden biedt karton?

Een van de belangrijkste voordelen is de gemakkelijke productie van zelfs de moeilijkste verpakkingsvormen, gewoon onmogelijk met andere soorten grondstoffen. Het is ook mogelijk om aanvullende drukverfijningsmethoden te gebruiken (zoals hot-stamping of embossing). Ze kunnen de visuele effecten van ons product aanzienlijk verbeteren.

verpakkingsdoos

Aangepast karton verpakking sluiting.

Wat zijn de beperkingen?

Hun zwakste punt is hun stijfheid, die veel lager is dan die van bijvoorbeeld karton. Dit betekent dat wanneer de inhoud druk uitoefent op de wanden, de verpakking kan vervormen en uitpuilen. In extreme gevallen kan een plotselinge beweging de doos zelfs openen, waardoor de inhoud eruit komt.

Wanneer producten een verpakking met verhoogde stijfheid vereisen, is de juiste methode om gelamineerde golfkartonnen verpakkingen te gebruiken. Het combineert een goede verpakkingsstijfheid en de mogelijkheid om de print te verfijnen.

kartonnen puzzel

Kartonnen verpakkingen voor kartonnen beeldjes.

In welke gebieden worden kartonnen verpakkingen speciaal gebruikt?

Het is absoluut het meest voorkomende type verpakking in de farmaceutische industrie. Dit soort producten hoeven niet te worden gelamineerd, wat de kosten aanzienlijk verlaagt. Bovendien zijn hun afmetingen relatief klein vanwege de lage stijfheid. Een vel grondstof kan meestal meerdere stukken bevatten, wat de uiteindelijke productie goedkoper maakt.

fabrikant van farmaceutische verpakkingen

Farmaceutische verpakking van karton.

Dit type grondstof werkt ook goed bij de productie van geselecteerde verpakkingen voor kaartspellen, kleinere puzzels of legpuzzels. Met behoud van een relatief laag productgewicht in vergelijking met het wandoppervlak, kan een dergelijke oplossing zowel duurzaam als visueel interessant zijn. Het maakt namelijk het gebruik van een integrale eurohanger in de kartonnen verpakking mogelijk en biedt een betere weergave van het product zelf.

Wilt u dat uw productverpakking duurzaam, mooi en betrouwbaar is?

verpakking

Neem contact met ons op, dan zorgen wij graag voor de voorbereiding van het ontwerp en de volledige afronding van het door u geplande project. Wij bieden een volledig assortiment van productie en ontwerpdiensten, evenals de uitgebreide productie van op maat gemaakte spellen en puzzels. Ga naar het contactgedeelte voor meer informatie, vraag een offerte aan en ga aan de slag met Puzzelfabriek.